Helium kopen? | Helium tanks & informatie | Partydeco.nl (2024)

Bij Partydeco vind je een groot aanbod folie- en heliumballonnen. Wij verkopen daarnaast ook handzame heliumtanks waarmee je zelf gemakkelijk de ballonnen vult. Om er voor te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan maken van onze heliumtanks en maximaal plezier beleefd aan alle prachtige ballonnencreaties, hebben wij de meest gestelde vragen en advies voor je op een rij gezet.

 1. Welke helium tanks zijn er beschikbaar?
 2. Hoe vul ik een ballon met helium?
 3. Hoeveel ballonnen kun je met een heliumtank vullen?
 4. Hoelang blijven heliumballonnen zweven?
 5. Kan ik heliumballonnen langer laten zweven?
 6. Kan ik helium retourneren?
 7. Hoe gebruik ik heliumgel en hoeveel heliumgel dien ik te gebruiken?
 8. Helium kopen?
 9. Wat is de inhoud van een helium tank?
 10. Wat is helium?
 11. Is helium giftig?
 12. Is helium brandbaar?
 13. Hoe kan ik zien of een heliumtank bijna leeg is?
 14. Welke ballonnen zijn geschikt om met helium te vullen?
 15. Hoelang is helium houdbaar?
 16. Kan ik een heliumtank opnieuw laten vullen?
 17. Wat moet ik met de heliumtank doen wanneer deze leeg is?
 18. Algemene instructies en waarschuwingen

1. Welke helium tanks zijn er beschikbaar?

Wij hebben twee soorten helium tanks beschikbaar. Één tank voor 30 ballonnen en één tank om 50 ballonnen van 23 centimeter te vullen met helium.

Helium kopen? | Helium tanks & informatie | Partydeco.nl (1)

Helium kopen? | Helium tanks & informatie | Partydeco.nl (2)

2. Hoe vul ik een ballon met helium?

Onze helium tanks zijn zeer eenvoudig in gebruik. Klik hier voor een instructie video.

 • Allereerst draai je het groene kraantje open.
 • Vervolgens plaats je de opening van de ballon om de zwarte vulmond van de helium tank.
 • Houdt de ballon stevig vast en beweeg de vulmond naar boven of naar beneden. Hierdoor opent het ventiel en stroomt de helium in de ballon.
 • Zodra je de vulmond weer recht zet stopt de toevoer van helium. Je kunt de ballon van de vulmond afhalen en dichtknopen.
 • Je hoeft tussendoor het groene kraantje niet dicht te draaien.

3. Hoeveel ballonnen kun je met een heliumtank vullen?

23 cm ballonnen*

 • Helium tank 30: ± 30 stuks
 • Helium tank 50: ± 50 stuks

30 cm hartvormige ballonnen*

 • Helium tank 30: ± 15 stuks
 • Helium tank 50: ± 25 stuks

30 cm ballonnen*

 • Helium tank 30: ± 15 stuks
 • Helium tank 50: ± 25 stuks

90 cm mega ballonnen*

 • Helium tank 30: ± 1,5
 • Helium tank 50: ± 2,5

XL Folieballonnen cijfers en letters (90cm)*

 • Helium tank 30: ± 6
 • Helium tank 50: ± 10

Folieballon hart 46cm*

 • Helium tank 30: ± 16
 • Helium tank 50: ± 28

Folieballon ster 58cm*

 • Helium tank 30: ± 12
 • Helium tank 50: ± 21

* Het aantal te vullen ballonnen is aangegeven per afmeting en geeft een indicatie. Het daadwerkelijke aantal gevuld ballonnen is afhankelijk van de vulgraad van de ballonnen en het gebruik van de tank. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

4. Hoelang blijven heliumballonnen zweven?

Iedere ballon heeft een andere zweeftijd. Dit heeft te maken met het formaat (hoe groter hoe langer deze zweeft) en omgevingsfactoren zoals licht en warmte. Latex ballonnen van 30 centimeter (onze standaard ballonnen) blijven ongeveer 5-7 uur mooi zweven volgens onze fabricant. In de praktijk is dit vaak nog een paar uur langer. Folie ballonnen blijven circa 4 dagen goed en mega ballonnen (90 centimeter) blijven wel tot 10 uur zweven.

5. Kan ik heliumballonnen langer laten zweven?

Ja het is mogelijk om helium ballonnen langer te laten zweven. Je dient hiervoor helium gel te gebruiken in combinatie met helium. Door het toevoegen van een druppeltje helium gel sluit de ballon beter af en blijft de ballon tot wel 25 keer langer in de lucht. Hierdoor kun je met een gerust hart de locatie vooraf versieren en kun je relaxed naar het feest toeleven.

6. Kan ik helium retourneren?

Een helium tank kan retour gezonden worden, mits de seal nog intact is. Houd hierbij rekening met onze retourvoorwaarden.

7. Hoe gebruik ik heliumgel en hoeveel heliumgel dien ik te gebruiken?

Je hebt maar een paar druppels gel nodig per ballon. Let op dat je niet te veel gebruikt, de ballon kan daardoor te zwaar worden.
Basisinstructies: Voeg een paar druppels gel aan de ballon toe en wrijf deze goed in. Dit doe je door de ballon tussen je handen te houden en goed te wrijven. Hierna is de ballon geschikt om te vullen met helium en klaar om je feest tot een groot succes te maken! Let op: De heliumgel is geen vervangend product voor helium. De gel zorgt ervoor dat de helium langer in de ballon blijft.

Uitgebreide instructies?
Ultra High Float website: www.hi-float.com
YouTube instructie video: HIFLOATBalloon

8. Helium kopen?

Bij Wedding-- en Partydeco.nl kun je helium kopen. De wegwerp helium tanks zijn zeer gemakkelijk in gebruik en kunnen, wanneer ze leeg zijn, naar het grofvuil gebracht worden. Het voordeel van een helium tank is dat je op de locatie zelf de ballonnen kunt vullen. Hierdoor hoef je ze niet te vervoeren (Bij een groot aantal heb je al snel een busje nodig) en je kunt er langer van genieten omdat je optimaal gebruik maakt van de zweeftijd.

9. Wat is de inhoud van een helium tank?

Helium tank 30: 0,25 m3
Helium tank 50: 0,42 m3

10. Wat is helium?

Helium is een scheikundig element. Het is een kleurloos edelgas met het symbool He en atoomnummer 2. Het stijgvermogen van helium is 93%.

11. Is helium giftig?

Nee, helium is niet giftig.

12. Is helium brandbaar?

Nee, helium is niet brandbaar.

13. Hoe kan ik zien of een heliumtank bijna leeg is?

Aan de buitenkant van de helium tank is niet te zien of deze leeg is. Je merkt dat aan de druk wanneer je een ballon vult. De druk neemt namelijk af wanneer de helium tank leeg raakt.

14. Welke ballonnen zijn geschikt om met helium te vullen?

Alle ballonnen zijn geschikt om te vullen met helium. De kwaliteit en het materiaal van de ballon is echter van invloed op de zweeftijd. Latex ballonnen zijn het meest geschikt voor helium.

Latex ballonnen blijven 5-7 uur mooi. Wil je folie ballonnen vullen dan zullen die circa 4 dagen goed blijven.
Voor een optimaal resultaat kun je de ballonnen het beste een paar uur voor het feest vullen. De gemiddelde zweeftijd varieert door factoren zoals kwaliteit van de ballon, omgevingstemperatuur en de afmeting van de ballon.

15. Hoelang is helium houdbaar?

Helium is ongeveer 1 jaar houdbaar. De tank is na een jaar niet direct leeg maar zal beetje bij beetje vervliegen. Je kunt dan niet meer het oorspronkelijke aantal ballonnen vullen. Zorg er bij een lange bewaartijd voor dat het kraantje stevig dicht zit.

16. Kan ik een heliumtank opnieuw laten vullen?

Nee, dit is niet mogelijk. Wij maken gebruik van wegwerp tanks. Deze zijn gemakkelijk in gebruik en je hoeft geen statiegeld te betalen.

17. Wat moet ik met de heliumtank doen wanneer deze leeg is?

Wanneer een helium tank leeg is kun je deze naar de plaatselijke afvalverwerking brengen. Mocht de plaatselijke afvalverwerking deze heliumtank niet accepteren, lees dan de volgende instructies:
Plaats de bovenkant van een platte schroevendraaier aan de binnenkant van de barstschijf. Met een hamer tik je lichtjes tegen de schroevendraaier en doorboort zo de barstschijf. Verwijder voorzichtig de volledige barstschijf. Schrijf met een permanente stift omcirkeld "LEEG" op de heliumtank. Als deze stappen zijn ondernomen kun je de heliumtank aanbieden bij een staal recycle punt. Als de locale afvalpunten de lege heliumtank niet willen aannemen kun je deze in de container deponeren.

18. Algemene instructies en waarschuwingen

 • Ballonnen kunnen verstikkingsgevaar opleveren voor kinderen. Kinderen onder 8 jaar kunnen stikken in onopgeblazen of kapotte ballonnen. Toezicht door een volwassene is vereist. Houd onopgeblazen ballonnen uit de buurt van kinderen. Gooi kapotte ballonnen direcht weg.
 • Plaats het vulventiel in geen geval in de mond of neus. Als je dit wel doet kan dit schade toebrengen aan longen of andere lichaamsdelen wat kan leiden tot persoonlijk letsel of overlijden. De heliumtank bevat gecomprimeerde helium onder druk.
 • Helium niet inhaleren. Alleen gebruiken in goed geventileerde tuimtes. Nooit gebruiken in kleine gesloten ruimtes. Helium vermindert en kan zuurstof elimineren. Inhaleren van helium kan leiden tot letsel en/of overlijden.
 • Niet hervullen met welke stof dan ook. Dit betreft een niet hervulbare tank. Hervullen kan leiden tot letsel of overlijden.
 • Niet opslaan in vochtige ruimtes. Dit kan leiden tot roestvorming op de heliumtank en barsten van de tank mogelijk resulterend in letsel of overlijden.
 • Nooit de heliumtank blootstellen aan directe hitte of vuur. Blootstellen aan deze omstandigheden kan resulteren in plotseling ontsnappen van helium onder druk. Dit kan leiden tot letsel of overlijden.
 • Laat de heliumtank niet vallen op een scherp of puntig oppervlak. Blootstellen aan deze omstandigheden kan resulteren in plotseling ontsnappen van helium onder druk. Dit kan leiden tot letsel of overlijden.

Heliumtanks en ballonnen kopen

Bestel je heliumtank met ballonnen gemakkelijk online. Vandaag voor 22.00 uur besteld, morgen al in huis.

Ga direct naar:

 • Helium tank 30 ballonnen
 • Helium tank 50 ballonnen
 • Ballonnen
Helium kopen? | Helium tanks & informatie | Partydeco.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6196

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.